OPIS PRODUKTU

Folia kolagenowa i rękaw foliowy to doskonałe uzupełnienie produktów parzonych i wędzonych. Zapewniają one apetyczny wygląd produktu finalnego, stanowiąc jednocześnie naturalne i ekologiczne opakowanie.

ZASTOSOWANIE

• przeznaczone do produkcji cienkich i grubych kiełbas;
• przeznaczone do wyrobów parzonych, wędzonych i parzono-wędzonych.

ZALETY

•     produkt jadalny;
•     doskonale spaja się z mięsem, dzięki czemu pozwala na szybkie usuwanie siatki z produktu bez uszkodzenia wyrobu gotowego;
•     równomiernie się wędzi;
•     nadaje połysk wyrobom, który jest lubiany przez konsumentów;
•     zmniejsza straty i ogranicza utratę wagi produktu;
•     rękaw foliowy współpracuje z aplikatorem, co umożliwia ciągłą produkcję;
•     wysoką wydajność produkcji można uzyskać przy użyciu aplikatora podającego jednocześnie rękaw i siatkę oraz współpracującego z klipsownicą.

RODZAJE FOLII

folia kolagenowa – cienka folia z delikatnego materiału
kolagenowego nawinięta na rolę;
rękaw kolagenowy – delikatna folia kolagenowa o kształcie osłonki.

DOSTĘPNE KALIBRY

•     folia kolagenowa: – ø400, ø480, ø570;
•     rękaw kolagenowy: – ø60, ø70, ø85, ø126, ø136, ø156, ø186.

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA