OPIS PRODUKTU

Osłonki tradycyjne FABIOS to najpopularniejszy typ osłonek. Osłonki te oferowane są w sprzedaży od samego początku istnienia firmy, czyli już od ponad 40 lat. Osłonki tradycyjne są wytrzymałe i elastyczne, tym samym bardzo proste i wydajne w użyciu. Osłonki tradycyjne to opakowanie do kiełbas, które pozwala wyeksponować atrakcyjny wygląd wędlin i zachęcić konsumentów do zakupu.

ZASTOSOWANIE

• przeznaczone do produkcji cienkich i grubych kiełbas;
• przeznaczone do wyrobów parzonych, wędzonych i parzono-wędzonych.

ZALETY

• nadają wyrobom naturalny, apetyczny wygląd;
• pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia;
• są przepuszczalne dla dymu i pary wodnej;
• wydajne w procesie produkcji;
• wytrzymałe przy napełnianiu i klipsowaniu.

TYPY OSŁONEK

FG – osłonki tradycyjne, ø22-120 mm, przeznaczone do wyrobów
średnio- i gruborozdrobnionych;
FC – osłonki tradycyjne bardziej odporne na przepełnienie i działanie
temperatury, ø80-120 mm, przeznaczone do wyrobów o farszu
homogenizowanym.

DOSTĘPNE KALIBRY

ø22, ø26, ø28, ø32, ø35, ø38, ø40, ø45, ø50, ø55, ø60, ø65, ø70,
ø75, ø80, ø90, ø100, ø105, ø110, ø115, ø120.

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA

Powrót