OPIS PRODUKTU

Osłonki wiankowe FABIOS to połączenie tradycyjnych właściwości jelit naturalnych z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi. Dzięki osłonkom wiankowym producenci mogą poszerzyć swoje portfolio produktów, a konsumenci otrzymują kiełbasy o atrakcyjnym i naturalnym wyglądzie.

ZASTOSOWANIE

•     przeznaczone do produkcji wyrobów, dla których kształt podobny do wyrobów uzyskanych w jelitach naturalnych jest bardzo istotny.

ZALETY

• zapewniają okrągły kształt i apetyczny wygląd;
• imitują jelita naturalne;
• nadają wyrobom naturalny i trwały kolor po wędzeniu;
• obsychają w sposób naturalny z farszem;
• przepuszczalne dla dymu i pary wodnej;
• wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania;
• gwarantują sprawny i efektywny przebieg procesu technologicznego

TYPY OSŁONEK

FW – do wyrobów wędzonych i parzono-wędzonych, tradycyjna średnica wianka;
FWT – do wyrobów wędzonych i parzono-wędzonych, mniejsza  średnica wianka;
FWR – do wyrobów surowych i trwałych, tradycyjna średnica wianka;
FWTR – do wyrobów surowych i trwałych, mniejsza średnica wianka.

DOSTĘPNE KALIBRY

ø30, ø32, ø33, ø35, ø38, ø40, ø43, ø45, ø47, ø50, ø52.

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA