OPIS PRODUKTU

Pięciowarstwowe osłonki Iterm przeznaczone są do pakowania produktów wymagających długiego okresu przechowywania.

ZASTOSOWANIE

Do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych z przedłużonym okresem trwałości, poddawanych obróbce termicznej, takich jak:

  • nie wędzone kiełbasy i wyroby wędliniarskie: w postaci emulsji składających się z kawałków mięsa oraz przypraw i innych dodatków, np.: pasztetowa, metka, mielonka, mortadela, szynka, polędwica
  • wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie
  • produkty zawierające duże ilości składników wodnych: zupy, sosy
  • serki topione: masy serowe nie dojrzewające

ZALETY

  • wysoka bariera na tlen i parę wodną
  • duża wytrzymałość mechaniczna
  • stabilność kalibru
  • wysoka elastyczność i termokurczliwość
  • dobre przyleganie do masy mięsnej
  • barierowość na promieniowanie UV
  • możliwość uzyskania większego przepełnienia (osłonki GMX)

DOSTĘPNE KALIBRY

GML GMX
kaliber [mm] 32 – 153 32 – 120
szerokość [mm] 50 – 240 50 – 188

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA

Powrót