OPIS PRODUKTU

Osłonki „Meatlon” należą do typu przepuszczalnych dla dymu osłonek wędliniarskich. 

ZASTOSOWANIE

Osłonki fibrusowe stosowane są do produkcji wszystkich rodzajów wyrobów wędliniarskich w osłonkach:

  • parzonych,
  • wędzonych na ciepło lub zimno,
  • pieczonych.

ZALETY

  • Duża wytrzymałość mechaniczna osłonki pozwala na osiągnięcie optymalnych wyników i produkowanie wyrobów najwyższej jakości.
  • Stabilność kalibru pozwala na kontrolowanie gotowego produktu.
  • Pozwala na osiągnięcie odpowiedniego zapachu i koloru podczas wędzenia dzięki przenikaniu pary i gazów.
  • Klipsowane na wszystkich rodzajach klipsownic, formowanych ręcznie.
  • Wytrzymuje surowe reżimy obróbki cieplnej.
  • Zapobiega przenikaniu do wyrobu mikroflory dzięki małej porowatości osłonki.
  • Wygodna do nadruku i marszczenia.

TYPY OSŁONEK

Typ V – Osłonka standardowa do produkcji grupy gotowanych, a następnie wędzonych i półwędzonych kiełbas. Wyróżnia się wyjątkową elastycznością i termokurczliwością. Łatwo zdejmuje się z powierzchni gotowych produktów. Wykorzystywana jest przy produkcji kiełbas z dodatkiem komponentów roślinnych (np. białek).

Typ G – osłonka z dobrymi właściwościami adhezyjnymi. Zapobiega tworzeniu się podcieków tłuszczu przy skomplikowanych re­cepturach z powodu właściwości, trwałości i stałości kalibru. Wykorzystywana do produkcji kiełbas parzono-wędzonych, wędzonych na surowo i wędzonych na zimno.

Typ E – osłonka z wyjątkowo niskim poziomem adhezji. Osłonka może być4) wykorzystywana do produkcji wędlin i delikatesów oraz do kiełbas następnie krojonych i porcjowanych.

DOSTĘPNE KALIBRY

ø36 – ø103 w rolach po 500m

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA

Powrót