Powrót

OPIS PRODUKTU

Kolagenowe osłonki jadalne to idealne opakowanie dla kiełbasek spożywanych wraz z osłonką. Dzięki pełnej kontroli surowca, osłonki jadalne w pełni gwarantują bezpieczeństwo wyrobów wędliniarskich. Stały kaliber zapewnia producentom łatwość i szybkość produkcji, a konsumentom gwarantuje powtarzalność produktu.

ZASTOSOWANIE

• stabilny kaliber połączony z wytrzymałością
• produkowane z naturalnego surowca
• gwarantują powtarzalny wygląd i wagę wyrobów mięsnych
• idealne do automatycznych nadziewarek
• łatwe w przechowywaniu
• generują oszczędności dla producentów

ZALETY

•     nadają wyrobom naturalny wygląd;
•     idealnie przylegają do farszu;
•     osłonka niewyczuwalna w czasie spożycia;
•     charakteryzują się doskonałą elastycznością;
•     zapewniają stabilność i powtarzalność produkcji;
•     gotowe do użycia bezpośrednio po wyjęciu z opakowania;
•     gwarantują bezpieczeństwo wyrobu gotowego.

TYPY OSŁONEK

JK – osłonka do produktów parzonych,wędzonych podsuszanych, typu kabanos;
JP–osłonka do produktów parzonych, wędzonych bez podsuszania, typu parówka, frankfurter;
JF – osłonka przeznaczona do produkcji surowych wyrobów, następnie gotowy produkt poddawany jest grillowaniu;

RODZAJE KOŃCÓW

•     otwarty koniec;
•     zamknięty koniec – supełek;
•     zamknięty koniec – skręcenie.

KOLORY

CNA     NATURALNY
CS0     KARMELOWY
C02     CEBULOWY
C03     MAHONIOWY

DOSTĘPNE KALIBRY

ø22, ø26, ø28, ø32, ø35, ø38, ø40, ø45, ø50, ø55, ø60, ø65, ø70,
ø75, ø80, ø90, ø100, ø105, ø110, ø115, ø120.

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA

Powrót