OPIS PRODUKTU

SKV to pierwsza na rynku polskim osłonka sztuczna do produkcji wyrobów mocno wędzonych.
Pozwala efektywnie skrócić czas wędzenia o 30-50%

ZASTOSOWANIE

• wyrobów typu salami parzone, różnego rodzaju kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych, pasztetu wędzonego,
• kiełbas delikatnie podsuszanych oraz mortadeli wędzonej.

ZALETY

Osłonka o cechach zbliżonych do osłonek białkowych i celulozowych
– produkcja wyrobów w postaci batonów,
– tradycyjny wygląd produktów – matowe kolory osłonki,
– osłonka łatwo zdejmowalna,
– wydłużenie czasu przydatności do spożycia
– nie pleśnieje- brak suszenia,
– występuje jeden proces – wędzenie łącznie z parzeniem,
– wędzenie rozpoczyna się już w temp. 55 0C,
Pozwala uzyskać produkt delikatnie zmarszczony –
suszenie na koniec obróbki termicznej,

Znaczne wydłużenie czasu trwałości produktu
– wykazuje 0% strat w trakcie procesu wędzenia,
– minimalne straty ok. 1,5% podczas magazynowania produktu,
Pozwala wydłużyć trwałość produktu nawet do 30 dni
bez konieczności drugiego pakowania.

DOSTĘPNE KALIBRY

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA

Powrót