OPIS PRODUKTU

Przeznaczona do produkcji wędlin w formie batonów. Osłonka całkowicie barierowa.

ZASTOSOWANIE

  • wyrobów szynkopodobnych,
  • pasztetów,
  • pasztetowych,
  • mortadeli oraz różnego rodzaju kiełbas rozdrobnionych.

ZALETY

– dzięki wzmocnionej strukturze osłonka utrzymuje stabilny kaliber,
– błyszczące kolory osłonki,
– elastyczność do 10%,
– szeroka paleta kolorystyczna – gama ponad 40 kolorów,
– brak strat w trakcie procesu produkcji,
– brak strat w trakcie magazynowania, „brak ubytków po 14 miesiącach przechowywania w warunkach chłodniczych”
– za opinią Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego.
– lśniąca powierzchnia batonów,
– brak marszczenia osłonki na wyrobie,
– osłonka łatwo zdejmowalna,
– batony gładkie po zdjęciu osłonki,

DOSTĘPNE KALIBRY

45-200 mm (szerokość rękawa na płasko),

SPOSÓB KONFEKCJONOWANIA

Powrót